Începutul de săptămână ne surprinde cu foarte multe informaţii. Pentru a face faţă avalanşei de ştiri am selectat câteva mai importante şi sper eu, folositoare. Probabil că unii sunt interesaţi de datoriile pe care le are România, alţii doresc să afle cum va evolua turismul iar alţii dacă îşi vor găsi un loc de muncă în viitorul apropiat. De asemenea, am mai pregătit şi alte informaţii dar asta rămâne să descoperiţi dumneavoastră!
•România are datorii în valoare de 1,76 miliarde de euro faţă de instituţiile financiare internaţionale. În intervalul 2009-2010, aceste instituţii au lansat un program de susţinere a sistemelor financiare din Europa Centrală şi de Est – ECE, în perioada crizei. România a dispus de sume de la mai multe bănci, aşa justificandu-se valoarea la care se ridică împrumutul. Printre aceste bănci putem aminti BERD – Banca Eurpoeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, BIRD – Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, BEI – Banca Europeană pentru Investiţii şi IFC.
• În final o veste bună pentru cei care încă îşi caută un loc de muncă. ANOFM – Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că ofertele de muncă cresc. În total, sunt disponibile 8039 de posturi în toată ţara, majoritatea pentru persoanele cu studii medii şi profesionale. Pentru persoanele cu studii superioare numărul locurilor disponibile nu cuprinde decât 524 de posturi. În judeţul Timiş sunt 406 de locuri de muncă puse la dispoziţia doritorilor.
• La jumătatea anului, Guvernul va veni cu un pachet de facilităţi fiscale, cel puţin aşa a anunţat Ministrul Muncii, Ioan Botiş. Acest pachet fiscal prevede o reducere a taxelor pe forţa de muncă şi prelungirea posibilităţilor de a plăti datoriile restante. Sunt curioasă dacă chiar aşa se va întâmpla!
• Gazele naturale se vor scumpi foarte mult spre finalul acestui an, din cauza cotaţiilor ridicate de acum ale petrolului. Frank Hajdinjak, CEO al E.ON România este de părere că populaţie ar trebui să primească un procent mai mare de gaze de producţie internă pentru a putea suporta acest preţ. Un alt motiv pentru care preţul va fi foarte mare este şi faptul că din 2009 preţul la gaze, în România, nu s-a mai modificat. Din păcate acest decalaj este foarte mare iar preţurile la gaze în iarna care vine vor creşte foarte mult.
• Noua strategie de atragere a turiştilor cuprinde, printre altele o promovare virtuală. Mai mult de jumătate din fondurile europene accesate de România pentru promovare turistică, vor fi direcţionate către sectorul virtual, în special internetul şi mediul „new media". Pentru că nu se poate compara cu ţările cu tradiţie în turism, România este obligată să se orienteze către o promovare neconvenţională.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu