Caută pe acest blog:

28 ianuarie 2014

Modificări privind cumpărarea de terenuri, case și mașini


Dacă intenționați să achiziționați în perioada următoare terenuri, imobile sau mașini, fie chiar și second-hand, trebuie să țineți cont de modificările pe care le va face Guvernul în această privință. Ordonanța de urgență ce urmează a fi promulgată în curând prevede efectuarea plăților numai prin instrumente de plată fără numerar atunci când vine vorba de achiziționarea de astfel de bunuri.

Această prevedere nu se referă doar la persoanele juridice, ci și la restul populației. De asemenea, plățile în numerar pe care le pot efectua firmele între ele și către persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor și va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plăți între persoanele fizice.

Aceste măsuri vin ca urmare a constatării de către organele fiscale a faptului că în majoritatea schemelor fiscale evazioniste se fac plăţi în numerar, întrucât plăţile prin bancă prezintă o trasabilitate care este evitată de astfel de persoane.

În cazul depăşirii plafoanelor stabilite se aplică amenzi de 20% din suma încasată sau plătită care depăşeşte plafonul pentru fiecare tip de operaţiune, dar nu mai puţin de 100 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu