Caută pe acest blog:

21 noiembrie 2012

Lecţii gratuite pentru firme despre noul sistem TVA din 2013



Suntem cu toţii informaţi de faptul că începând cu 1 ianuarie 2013, în România va fi aplicat sistemul de plată a TVA la încasarea facturilor, şi nu la emitere, împreună cu sistemul de TVA actual şi va viza firmele care au sediul în România şi cifra de afaceri de sub 2,25 mil. lei (500.000 euro). Ţinând cont că momentul aplicării noului sistem TVA se apropie, iar mulţi sunt îngrijoraţi în această privinţă considerând noile reguli greu de adoptat, Ministerul Finanţelor întinde o mână de ajutor firmelor aflate într-o astfel de situaţie.

Astfel, în zilele de 27 noiembrie şi 4 decembrie se vor organiza o serie de şedinţe gratuite legat de noul sistem TVA la încasare. În acest sens, specialişti din cadrul Ministerului Finanţelor Publice vor asigura instruirea contribuabililor atât în Bucureşti, cât şi în toate reşedinţele de judeţ unde şedinţele vor fi organizate de Direcţiile finanţelor publice judeţene.

Ministerul Finanţelor se aşteaptă ca un număr de aproximativ 250 de contabili de la firmele mici şi mijlocii interesate să participe la aceste şedinţe. Contribuabilii interesaţi să participe sunt aşteptaţi la înscrieri în 23 şi 30 noiembrie. Ministerul Finanţelor a pus, de asemenea, la dispoziţia contribuabililor un Ghid privind aplicarea sistemului TVA la încasarea facturilor care reuneşte toate prevederile legale din Codul Fiscal.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu