Caută pe acest blog:

4 iulie 2012

Şcoala Naţională a Femeilor Manager din Timişoara

Am adus de nenumărate ori în discuţie problemele întâmpinate de femei pe piaţa muncii şi, în special, în lumea afacerilor. Revenim asupra acestui subiect cu atât mai mult cu cât oportunităţile de dezvoltare şi formare pentru femei sunt tot mai numeroase.

În acest sens, vom vorbi despre Şcoala Naţională a Femeilor Manager, un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni! Axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale. Proiectul a fost demarat de Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România, A.P.F.R. Timişoara în decembrie 2010 şi este implementat în parteneriat cu Fundatia Româno-Germană de pregătire şi perfecţionare profesională în domeniul construcţiilor, S.C. Vertical Adventure S.R.L , Universitatea de Vest din Timişoara Facultatea de Sociologie şi Psihologie şi SIVECO ROMANIA S.A.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt:
  • consolidarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii prin promovarea carierelor profesionale de succes a femeilor din România
  • dezvoltarea conpetenţelor antreprenoriale
  • facilitarea integrării pe piaţa muncii
  • combaterea discriminării pe criterii de gen prin sensibilizarea opiniei publice
Şcoala Naţională a Femeilor Manager a fost inaugurată la data de 15 ianuarie 2012 şi până în prezent un număr de 311 femei din întreaga ţară au finalizat cursurile acestei şcoli. Chiar astăzi, la Timişoara, a avut loc la sediul SNFM, o conferinţă despre avantajele acestor cursuri pentru femei. În cadrul conferinţei au participat şi câteva dintre absolventele acestor cusuri care au reuşit să îşi dezvolte cariera prin demararea unor afaceri sub consilierea profesorilor din cadrul Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.

Înscrierile pentru aceste cursuri continuă, de aceea persoanele interesate sunt rugate să acceseze site-ul oficial al SNFM, www.snfm.ro, pentru detalii privind condiţiile şi modalitatea de înscriere pentru cele 15 zile de formare profesională la Timişoara.

Sursa: www.snfm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu