Caută pe acest blog:

27 iunie 2012

Amenzi pentru cei care nu au depus formularul 200 privind veniturile obţinute în 2011


Potrivit calendarului obligaţiilor fiscale al ANAF, 25 mai 2012 a reprezentat data limită pentru depunerea declaraţiei 200 privind veniturile realizate anul trecut. Cu toate acestea un număr mare de contribuabili nu au făcut acest lucru riscând amenzi însemnate.

Declaraţia se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din: activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. 

În urma centralizării datelor, s-a constatat faptul că circa 50.000 de contribuabili nu şi-au declarat veniturile realizate anul trecut, motiv pentru care reprezentanţii ANAF vor trimite, în primă fază, înştiinţările şi deciziile de impunere pentru cei care nu au depus înca declaraţiile de venit. Acţiunile vor continua cu aplicarea unor amenzi în valoare de maxim 500 de lei pentru cei care nu depun formularul 200.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu