Caută pe acest blog:

9 mai 2012

Documente necesare în vederea extinderii obiectului de activitate


Pentru cei care deţin o afacere şi doresc, fie să îşi schimbe obiectul de activitate, fie să îl extindă, există o serie de documente care trebuie înregistrare, în mod obligatoriu, la Registrul Comerţului. Extinderea obiectului de activitate înseamnă, practic, adăugarea de noi coduri CAEN la obiectul secundar de activitate, în vederea desfăşurării acelor activităţi.

Iată care sunt documentele necesare:
  • cererea de înregistrare în original
  • actul modificator al actului constitutiv, adică hotărârea adunării generale a asociaţilor acţionarilor/decizia asociatului unic/decizia CA/directoratului sau actul adiţional la actul constitutiv respectiv, hotărârea membrilor GIE, GEIE, cu sediul în România în original
  • actul constitutiv actualizat
  • certificatul de înregistrare şi anexa/anexele, în original, dacî este cazul
  • declaraţia-tip pe propria răspundere (original), semnată de asociaţi sau de administratori din care să rezulte, fie ca persoana juridică nu desfăşoară, la sediul social, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani (model 1), fie persoanele juridice îndeplinesc condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia-tip (model 2), sau, după caz, declaraţia-tip (model 3)
  • avizele prealabile prevăzute de legile speciale (copie), daca este cazul
  • împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original), daca este cazul
  • dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxe de registru si tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV –a. Excepţie face situaţia în care, la momentul cererii, comerciantul optează pentru eliberarea documentelor prin poştă sau email, în acest caz originalele fiind predate odată cu depunerea dosarului.
De reţinut este faptul că toate activităţile înscrise în actul modificator trebuie codificate conform Nomenclatorului CAEN actualizat prin Ordinul nr. 337/2007, iar obiectul de activitate se identifică prin grupe CAEN de 3 cifre pentru domeniul de activitate şi prin clase CAEN de 4 cifre pentru activităţi.

De asemenea, pentru transmiterea prin poştă a documentelor care atestă înregistrarea în registrul comerţului, se percepe un tarif aprobat prin ordin al ministrului justiţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu