Caută pe acest blog:

21 martie 2012

ANAF va introduce formularul 311


Vă informăm astăzi cu privire la noile măsuri pe care Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală le are în plan. Astfel, în baza OUG. Nr.125/2011 pemtri modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, ANAF va introduce o nouă declaraţie obligatorie, şi anume formularul 311 pentru declararea taxei pe valoarea adăugată de către contribuabilii cărora le-a fost anulată înregistrarea în scopuri de TVA, dar care, în perioada în care nu au avut cod valid de TVA, au efectuat operaţiuni pentru care se impune plata taxei pe valoarea adăugată.

ANAF a publicat, astfel, ordinul preşedintelui ANAF pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 311 prin care au fost modificate şi completate prevederile articolului 11 din Codul Fiscal. Această măsura vine ca urmare a modificărilor din Codul Fiscal care permit Fiscului să anuleze din oficiu înregistrarea în scopuri de TVA a unei persoane impozabile în anumite situaţii precizate de Codul Fiscal. Formularul 311 va fi introdus întrucât contribuabilii pentru care organele fiscale au anulat înregistrarea în scopuri de TVA nu au dreptul de a deduce taxa aferentă achiziţiilor de bunuri/servicii, dar au obligaţia de plată a TVA, în situaţia în care desfăşoară activităţi economice în perioada în care nu sunt înregistraţi în scopuri de TVA.

Formularul 311 „Declaraţia privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat”, se depune până la data de 25, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a realizat reînregistrarea în scopuri de TVA.

Declaraţia se completează de către contribuabil sau de către împuternicit şi se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială persoana impozabilă îşi are domiciliul fiscal sau în a cărui evidenţă aceasta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe.

Pentru informaţii suplimentare privind noile modificări sau instrucţiuni de completare, vizitaţi site-ul oficial ANAF, www.anaf.ro, sau accesaţi link-ul instrucţiuni decompletare Formular 311.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu