Caută pe acest blog:

31 ianuarie 2012

Reduceri la plata taxelor şi impozitelor locale până pe 31 martie


Pentru cei care doresc să îşi achite datoriile legate de impozitul pe casă, mijloacele de transport sau terenuri, vă informăm că până la data de 31 martie, puteţi beneficia de o reducere de 10% din suma totală a impozitului. Condiţia este să nu depăşiţi termenul limită de 31 martie 2012.

Reducerile la plata taxelor şi impozitelor sunt stabilite de consiliile locale, însă în majoritatea oraselor precum Bucureşti, Ploieşti, Timişoara sau Cluj, reducerea este de 10%. Plăţile pot fi efectuate la Direcţiile Fiscale ale municipiilor de care aparţineţi sau la oficiile poştale. De asemenea, s-a dat startul preluării şi înregistrării cererilor de eliberare a certificatelor de atestare fiscală, formulate de contribuabilii persoane fizice sau juridice.

Vă prezentăm în continuare  şi calendarul altor câtorva taxe pentru anul 2012, şi anume:
  • 25 februarie: declararea şi plata impozitului pe profit anual pentru care aveţi nevoie de formularul 101. Aceasta se adresează persoanelor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, din pomicultură şi din viticultură, dar şi cei care au încheiat, până la data de 25 februarie, exerciţiul fiscal anterior
  • 15 martie: plata anticipată a impozitului pe venit aferentă primului trimestru al anului 2012 este valabilă pentru persoanele care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole)
  • 15 iunie: plata anticipată a impozitului pe venit aferentă trimestrului al doilea care vizează persoanele ce obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole)

Sursa: www.rtv.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu