Caută pe acest blog:

24 octombrie 2011

Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii

Ţinând cont de numărul mare de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi posibilităţile reduse de angajare din pricina lipsei de pregătire profesională, şcolile profesionale rămân singura opţiune a celor aflaţi într-o astfel de situaţie. Din păcate, autorităţile române, au decis desfiinţarea unui mare număr dintre şcolile profesionale şi de meserii.

Uniunea Europeană ne dă o mână de ajutor şi în această privinţă prin fondurile dedicate organizării cursurilor de formare profesională date fiind initiaţivele multiple de înfiinţare a unor astfel de şcoli.

Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii din Timişoara, este una dintre primele şcoli de arte şi meserii pentru tineri şi adulţi înfiinţate în partea de Vest a ţării, care activează şi în prezent. Fundaţia  are o experienţă de 19 ani de activitate şi până la 36.000 de cursanţi. De la înfiinţare, în anii ’90, şi până în prezent, instituţia a suferit o serie de transfomări, de abia în 1998 obţinând statutul de organizaţie non-guvernamentală.

Activitatea fundaţiei este axată pe calificarea, recalificarea, perfecţionarea precum şi conversia profesională a participanţilor la cursuri. Cursurile de afaceri şi meserii sunt acreditate şi autorizate de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii.

Persoanele interesate pot alege dintr-o gama variată de oferte:
  • cursuri de calificare pentru alimentaţie publică, comerţ şi industrie alimentară
  • cursuri de calificare în industrie
  • cursuri de calificare pentru întreţinere şi înfrumuseţare
  • cursuri de iniţiere, perfecţionare şi specializare
  • cursuri cu predare online

Mai multe detalii privind cursurile organizate, durata şi preţul acestora puteţi obţine accesând site-ul oficial al Fundaţiei Scoala de Afaceri şi Meserii, www.fsam.ro .

Sursa: www.fsam.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu