Caută pe acest blog:

2 septembrie 2011

Factorii care distrug concentrarea la locul de muncă

Zi de zi, o mulţime de factori acţionează asupra fiecăruia dintre noi, în special la locul de muncă, împiedicându-ne, uneori, să ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem de îndeplinit. Astfel, pentru a da dovadă de o bună concentrare şi capacitate de muncă, trebuie să îndepărtăm orice factor ce ne afectează activitatea la locul de muncă.

Astăzi vom vorbi, aşadar, despre principalii factori care ne distrug concentrarea la locul de muncă şi modalităţi de combatere.

Unul dintre principalii factori îl constituie reţelele de socializare. Deşi reprezintă pentru toţi un mod de a menţine legătura cu prietenii şi de a ne distinge în timpul liber, la locul de muncă acestea ne afectează concentrarea şi ne determină să pierdem din timpul alocat lucrului. Evitaţi, deci, logarea pe aceste reţele în timpul serviciului.

Verificarea e-mail-ului este un alt factor care afectează concentrarea şi ne reţine din timp. Sfatul este să nu verificaţi inbox-ul de fiecare dată când primiţi un e-mail, ci să stabiliţi o anumită oră dedicată special acestei activităţi.

Un alt factor care ne afectează nu doar la locul de muncă, ci şi în viaţa de zi cu zi, este telefonul mobil. Atunci când suntem concentraţi asupra unui proiect sau sarcini importante, un apel telefonic ne poate da peste cap întreaga concentrare, dar ne costa şi timp. Prin urmare, ignoraţi soneria telefonului în timpul serviciului sau folosiţi opţiunea apel silenţios.

De multe ori, la locul de muncă, atribuţiile pe care le deţinem nu ni se mai par interesante, moment în care apare plictiseala. Ştim foarte bine că atunci când suntem plictisiţi, suntem tentaţi să facem orice în afara de sarcinile atribuite. Pentru a face faţă acestei dificultăţi, gândiţi-vă la lucrurile interesante pe care le puteţi face odată ce aţi terminat sarcina, şi situaţia va fi mai uşoară.

Ultimul, şi poate unul dintre cei mai periculoşi factori care pot afecta concentrarea îl constituie depresia. Trisţetea, lipsa concentrării sau lipsa speranţei pot constitui semne clare ale depresiei. În acest caz, este recomandat să apelaţi la un specialist, întrucât depresia, cunoscută drept boala secolului XXI poate avea urmări grave.

Încheiem aici încă o săptămână şi vă dorim un weekend cât mai plăcut.

Sursa: www.9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu