Caută pe acest blog:

22 august 2011

Sistemul simplificat pentru plata taxelor şi impozitelor

Începutul de săptămână ne aduce informaţii privind un nou mod de plată a impozitelor şi taxelor, şi anume prin intermediul Internetului.

Potrivit comunicatului de presă, emis de Ministerul Finanţelor Publice, la data de 18 august anul curent, persoanele fizice au la dispoziţie un sistem mai simplu de plată a taxelor şi impozitelor prin Internet Banking sau la ghişeele băncilor. Printr-o colaborare între instituţiile de credit şi MFP, plata taxelor se va realiza prin intermediul unui canal securizat prin care banca va transmite un mesaj către Ministerul Finanţelor Publice cu privire la operaţiunile de plată efectuate.

În acest fel, cetăţenii îşi vor putea achita, către primării, impozitul pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport precum şi amenzile. De asemenea, cetăţenii pot obţine informaţii legate de tipul obligaţiilor de plată şi instituţiile publice beneficiare. Pentru aceste tranzacţii nu se vor percepe comisioane.

Pentru moment, Banca Comercială Română este singura instituţie de credit unde noul sistem de plăţi este operaţional, urmând ca din luna septembrie, să funcţiona şi la CEC şi Bancpost. Aplicaţia pentru Internet Banking poate fi descărcată de pe site-ul oficial al MFP sau accesând link-ul sistemulsimplificat de plată a impozitelor şi taxelor.


Detalii suplimentare privind acest subiect puteţi obţine urmărind link-ul e-banking pentru plata impozitelor şi taxelor

Sursa: www.contabilul.manager.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu