Caută pe acest blog:

20 iulie 2011

Condițiile de schimbare a sediului social al unei societăți

Astăzi ne vom îndrepta atenția asupra aspectelor legate de schimbarea sediilor sociale ale societăților şi condițiile de realizare a acestui lucru.

Asadar, din diverse motive financiare sau legate de business, firmele pot lua decizia de mutare a sediului social. Acest lucru se face, însă, ținând cont de anumite aspecte.

În primul rând, este important de ştiut că schimbarea sediului social se realizează la Registrul Comerțului şi trebuie comunicată Administrației Financiare prin depunerea formularului 050 “Cererea de înregistrare a domiciliului fiscal a contribuabilului”. În al doilea rând, firmele trebuie să ia o serie de măsuri precum modificarea actul constitutiv al societății, a certificatului unic de înregistrare sau orice alte certificate ce dovedesc funcționarea firmei.

Lista documentelor necesare pentru schimbarea sediului social o puteți găsi urmărind link-ul acte necesare. Adresa noului sediu va apare în Codul Unic de Înregistrare al firmei.

În ceea ce priveşte taxele percepute de Registrul Comerțului, acestea variază în funcție de regiunea unde va fi stabilit noul sediu social.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu