Caută pe acest blog:

6 iunie 2011

Ştiri pe scurt

 Începem săptămâna cu câteva ştiri pe scurt după cum urmează:

Investitorii părăsesc România

Dacă până acum ne bucuram de prezenţa investitorilor străini în ţara noastră, datorită locurilor de muncă nou create, de acum înainte nu vom mai putea spune acelaşi lucru. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, investiţiile au scăzut cu până la 2,9%, iar un număr semnificativ de firme şi-au relocat activitatea în alte ţări precum Bulgaria, Africa sau America unde afacerile sunt mai profitabile.

Promovăm România pe CNN, EuroNews şi EuroSport

Pentru a face cunoscute şi peste hotare frumoasele locaţii si tradiţii romîneşti, Ministerul Turismului a lansat o campanie de promovare la nivel internaţional. Astfel, pe o perioadă de 12 luni, canalele de televiziune internaţionale CNN, EuroNews şi EuroSport vor difuza spoturi publicitare de prezentare a turismului natural şi cultural din Romînia.

Preţurile la alimente se menţin la nivelul existent

În ultima perioadă, mulţi dintre noi au renunţat la cumpărăturile din supermarketuri alegând în schimb pieţele sau buticurile de cartier. Cu toate acestea, surse neoficiale afirmă ca preţurile alimentelor de consum s-ar menţine la nivelul existent fără posibilităţi de creştere în viitorul apropiat.

Vizitele la medicul de familie se vor plăti

Conform Federaţia Patronatelor Medicilor de Familie afirmă că, începând cu data de 8 iunie, controalele effectuate de medical de familie vor fi contra-cost. Motivele sunt cheltuielile lunare ridicate ale medicilor de familie şi bugetul foarte scăzut cu care rămîn după achitarea cheltuielilor.

Economia românească se redresează treptat

Potrivit analiştilor financiari într-un studiu efectuat de The Money Channel, economica românească urmează un curs pozitiv printr-un avans al produsului intern brut şi o creştere a indicelui de încredere în economie.

Echipa C&D Executive vă urează o săptămână cât mai placută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu