Caută pe acest blog:

1 aprilie 2011

Afaceri cu 5000 de euro!

Am tot dezbătut săptămânile trecute, idei de afaceri şi motive care ne-ar putea determina să ne începem afacerea. Astăzi, o să vorbim puţin despre ce poţi face cu 5.000 de euro. Suma poate părea mică, dar se pot face destul de multe cu aceşti bani, dacă sunt gestionaţi cum trebuie. 

Pentru a lua un start bun, cea mai simplă metodă din câte se pare, este cea a francizei. Avantajul pe care îl presupune aceasta este consilierea, sprijinul şi consultanţa pe perioada desfăşurării activităţii. Contractele de franciză se fac pe o perioadă determinată, care poate fi între 5 şi 10 ani. 

În continuare, vă voi prezenta câteva afaceri, prin franciză, care pot fi dezvoltate cu 5.000 de euro.

1. Agenţiile de web design şi creaţie publicitară.
Pentru a începe o astfel de afacere nu îţi trebuie mai mult de 2.000 de euro. Aceasta este suma care trebuie achitată pentru o franciză de web design. Plătind taxa, viitoarea ta firma va beneficia de tehnologia şi sprijinul logistic necesar, dar şi de exclusivitate locală. De asemena, afacerea va deveni funcţională în 30 de zile de la încheierea contractului.
Ce poţi fac cu o asemenea firmă? Poţi crea site-uri, portaluri locale, cataloage online şi multe altele.

2. Spălătorie ecologică.
În urmă cu câţiva ani, acest concept părea desprins din filmele SF. Astăzi, este un concept revoluţionar, care ocupă tot mai mult teren şi în România. Ce e atât de special la o astfel de spălătorie, e tocmai faptul că nu se foloseşte apă la spălarea maşinilor.
Un alt beneficiu al unei astfel de afaceri e că îţi poţi servi clientul aproape oriunde!
Acest business, 100% ecologic, are o taxa de franciză de 1.920 de euro, la care se mai adaugă TVA-ul. Achitarea acestei taxe îţi oferă dreptul de folosire a numelui şi tehnologiei brandului, un kit de start – soluţii, lavete, uniforme pentru angajaţi. Singurele investiţii care mai trebuie făcute de către viitorul patron sunt un aspirator mobil şi o casă de marcat.

3. Firmă de curăţare a clădirilor.
Taxa de franciză pentru o astfel de afacere atinge valoare de 2.000 de euro. La această sumă mai trebuie adăugate câteva cheltuieli, care însumează, cu tot cu taxa amintită, 4.000 de euro.
Ce îţi oferă taxa? În primul rând dreptul de folosire al brandului, training, asistenţă, cărţile de franciză care curpind informaţiile de management, execuţie şi recrutare. De asemenea, mai primeşti în jur de 2000 de fluturaşi pentru promovare.
Ce trebuie să dai în schimb? În primul rând, pentru fiecare contract încheiat vei ceda francizorului 7% şi din vânzări 3%.
Pentru a demara o astfel de afacere, pe lângă banii de care ai nevoie, mai trebuie să ai un autoturism, telefon mobil şi fix şi angajaţi.

4. Afterschool
Ideea de afterschool a început să se dezvolte şi la noi în ţară. O astfel de afacere o poţi începe doar dacă îţi plac copii şi dacă dispui de cel puţin 5.000 de euro. Taxa de franciză este de 1.500 de euro, dar mai trebuie să dispui de ceva capital. De asemenea, spaţiul este esenţial în această afacere.
Şi în acest caz vei beneficia de pregătire de la specialişti, de acces online la resurse didactice, dar şi de asistenţă tehnică .

Dacă nu vrei să începi o afacere prin franciză, mai e posibilitatea de a începe ceva pe cont propriu sau de a începe un business-ul online. Afacerile online au început să meargă şi la noi, iar partea bună e că investiţiile de capital sunt mici în cazul acesta.

Metode de a începe un business există. Fie că ai fonduri sau nu, poţi să ai propria afacere. Ideile apar şi ele la o scurtă analiză a pieţei. Rămâne numai să luaţi startul. Baftă!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu