Caută pe acest blog:

25 februarie 2011

Primul oraş din lume!

Aşa cum suntem obişnuiţi, anual are loc câte un top al primelor 10 oraşe din lume. Anul acesta, au fost înregistrate 140 de oraşe, clasificate în funcţie de scorul obţinut. Acest scor a fost stabilit pe baza unor criterii. Dintre acest criterii amintim: stabilitatea socială şi politică, cultura şi mediul, educaţie şi infrastructura.

Oraşele cu cele mai mari şanse de a înregistra un scor bun sunt cele de dimensiuni mijlocii, care fac parte din ţările dezvoltate şi au o populaţie relativ scăzută.

De doi ani, Vancouver ocupă primul loc, fiind cel mai bun oraş din punct de vedere a condiţiilor de viaţă. Oraşul canadian a înregistrat 98 de puncte din totalul de 100. Londra şi New York-ul se poziţionează pe locurile 53, respectiv 56. Aceste oraşe sunt trase în jos de o rată a violenţei foarte mare. Ultimul oraş din top, este capitala statului Zimbabwe, Harare. 

Aşa se prezintă topul primelor zece oraşe:
1 Vancouver Canada - 98p
2 Melbourne Australia - 97,5p
3 Vienna Austria - 97,4p
4 Toronto Canada - 97,2p
5 Calgary Canada - 96,6p
6 Helsinki Finlanda - 96,2p
7 Sydney Australia - 96,1p
8 Perth Australia - 95,9p
9 Adelaide Australia - 95,9p
10 Auckland Noua Zeelandă - 95,7p

Se pare că America de Nord ocupă primul loc. Din cele zece oraşe prezente din top, trei sunt din Canada. Pe locul doi se află Australia, care este majoritară în top, având patru oraşe fruntaşe. Europa se află pe locul trei, cu două oraşe, unul din Austria şi anume faimoasa Viena şi unul din Finlanda, Helsinki! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu