Caută pe acest blog:

7 februarie 2011

O afacere veche de 1433 de ani!

Cu toate că trăim în secolul XXI, cu toate că avem la dispoziţie ultimele noutăţi privind tehnologia, cu toate că putem lucra cu cei mai buni specialişti în domeniu, sunt unele afaceri care, pur şi simplu… mor. Şi atunci ne întrebăm, ei, cei de acum 1000 şi ceva de ani, cum au putut?

Fără tehnologia de ultimă ora, fără căi de comunicare ultra –performante, cea mai veche afacere din lume a început în anul 578d.Hr în Osaka, Japonia. Firma se numeşte Kongo Gumi şi este o companie de construcţii, care funcţionează de mai bine de 1.400 de ani.

Familia Kongo, cea care deţine afacerea Kongo Gumi, a construit timp de 40 de generaţii, temple budiste, castele şi clădiri. Firma avea un număr de 100 de angajaţi şi venituri de 70 de milioane de dolari. În urmă cu 5 ani, compania a fost preluată de grupul Takamatsu, fiind, în prezent, subsidiară acesteia.

În Europa, cea mai veche afacere a început în anul 803 d.Hr., în Austria. Este vorba de un restaurant din Salzburg - Stiftskeller St. Peter, înfiinţat de călugării benedictini. Restaurantul are chiar şi o legendă care spune că în acel loc, Faust s-a întâlnit cu Mephistopheles.


Sursa: www.capital.ro, www.frommers.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu