Televiziunile de la noi din ţară adoptă stategia „copy, paste” de la televiziunile din alte ţări. Poate ar fi o strategie bună de aplicat şi la nivel economic sau politic. Unele state au avut o evoluţie exemplară, iar modul cum îşi gestionează resursele şi problemele sunt demne de urmat.
America, ţara tuturor posibilităţilor se pare că nu o duce foarte bine. Problema cu care încă se confruntă este şomajul. Totuşi, ajutoarele şomerilor vor rămâne aceleaşi, cu toate că statul american va suporta unele schimbări.
Propunerea pe care a făcut-o preşedintele SUA, Barack Obama, Congresului prevede, în mare, scăderea cheltuielilor. Astfel, preşedintele propune pentru exerciţiul bugetar 2011-2012 o reducere a cheltuielilor cu 2% şi un buget mai redus. Planul urmăreşte, o scădere a deficitului de la nivelul actual de 10,9% din PIB, la 7% din Produsul Intern Brut. De asemenea, propunerea de buget făcută de actualul preşedinte al Statelor Unite, menţionează renunţarea la reducerile de impozit pentru familiile înstărite, dar şi la unele excepţii de la impozit de care beneficiază, printre alţii, producătorii de gaze naturale şi petrol. Exerciţiul bugetar de care aminteam mai sus, va începe în luna octombrie a acestui an şi se va încheia în septembrie 2012.
Am rămas tot pe teritoriul Statelor Unite, unde compania Genzyme Corp va fi cumpărată de către Sanofi – Aventis. Prin achiziţionarea Genzyme Corp, grupul farmaceutic francez va câştiga o poziţie puternică pe segmentul medicamentelor pentru boli rare.
În doar nouă luni de zile de la începerea negocierilor, grupul farmaceutic francez, Sanofi – Aventis a încheiat un acord de cumpărare pentru Genzyme Corp, companie americană de biotehnologie. De asemenea, Sanofi – Aventis e dispusă să plătească 74 de dolari pentru fiecare acţiune cumpărata. Suma totală la care se ridică această tranzacţie este de 20,1 miliarde de dolari.
În Marea Britanie, mineritul se pare că nu e tocmai o meserie uitată şi de refuzat. Britanicii scot profituri uriaşe de pe urma ei. Grupul minier anglo-australian BHP Billiton, cea mai mare companie minieră din lume după valoare acţiunilor listate la bursă, a înregistrat în doar şase luni fiscale, încheiate în decembrie 2010, un venit de 14,1 miliarde de dolari. Comparativ cu 8,8 miliarde de dolari cât a câştigat în aceeaşi perioadă în anul 2009, profitul pentru prima jumătate a anului 2010 este considerat record. Bazându-se pe aceste rezultate, compania a decis să majoreze preţul de răscumpărare a acţiunilor, de la 4,8 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari. Se pare că au fost împrejurări foarte bune pentru industria minieră, deoarece profitul net al companiei a urcat cu 72% în intervalul iulie-decembrie 2010.
O altă companie care a încheiat anul fiscal 2010-2011 cu rezultate foarte bune, este şi compania americană Dell. A doua mare producătoare de computere din lume, compania a avut venituri de 61,5 miliarde de dolari, în creştere cu 16%, iar profitul net mai mare cu 84%. Pentru anul fiscal care abia a început compania se arată încrezătoare şi anticipează o creştere între 5-9% a veniturilor. Analiştii pun însă la îndoială această premisă. Abia anul viitor putem vedea cine a avut dreptate şi cine nu!
Până anul viitor, informaţiile de care vom dispune vor putea fi răspândite cu ajutorul Twitter-ului, în mai toate colţuri lumii. Statele Unite vor lansa încă trei conturi în limba chineză, rusă şi hindi, pe lângă cele în arabă şi persană.
Atât pentru astăzi…de prin lume! Pe săptămâna viitoare!
Sursa: www.mediafax.ro, www.zf.ro, www.wall-street.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu