Caută pe acest blog:

22 ianuarie 2014

Modificări privind patru formulare


O altă modificare survenită în acest an se referă la o serie de formulare. Potrivit Ordinului ANAF nr. 3883/2013 privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal atât angajatorii cât și cei care exercită profesii libere trebuie să aibă în vedere modificarea următoarelor formulare:

Formularul 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România“ – această declarație se depune până pe data de 25 mai 2014 inclusiv de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri din România.

Formularul 201 „Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate“ - Declarația se depune până pe data de 25 mai 2014 inclusiv. de către persoanele fizice rezidente în România care realizează venituri din străinătate ca urmare a desfășurării de profesii libere, cedarea folosinței bunurilor sau drepturi de proprietate intelectuală sau alte venituri din străinătate supuse impozitării.

Formularul 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale“ - Declarația se depune până pe data de 15 martie 2014 asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoanele fizice și are scopul raportării către ANAF a modului de repartizare a veniturilor și cheltuielilor către participanții la asociere.

Formularul 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit“ - Se depune până pe data de 28 februarie 2014 de către plătitorii de venit din România cu reținere la sursă. Această declarație preia rolul fișelor fiscale și se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală. De asemenea, formularul 205 se utilizează și pentru declararea altor venituri supuse impozitului, dintre care amintim veniturile din dividende, veniturile din arendare, veniturile din alte surse, veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sau veniturile din contracte civile.

Sursa: www.legestart.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu