Caută pe acest blog:

4 decembrie 2012

Credite mai mari pentru IMM-uri în programul Kogâlniceanu



Pentru că un ajutor financiar suplimentar este mereu binevenit, la data de 21 noiembrie prin Legea nr. 218/2012 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea programului Mihail Kogâlniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, s-au stabilit o serie de modificări în privinţa programului Kogâlniceanu.

Dacă până în prezent dobânzile pentru creditele acordate erau subvenţionate parţial de către stat, de acum statul va subvenţiona total dobânzile. De asemenea, a crescut şi valoarea maximă a creditului pe care un IMM îl poate solicita/an, ceea ce înseamna o creştere de patru ori mai mare faţă de până acum, de la 125.000 lei la 400.000 de lei/IMM/an. O valoare mai mare a creditului atrage după sine şi o creştere a valorii garanţiei creditului acordat (maximum 80%, dar nu mai mult de 320.000 lei). În ceea ce priveşte perioada de rambursare a creditelor, aceasta va fi stabilită de instituţia care a acordat creditul.

Potrivit noilor reglementări, beneficiarul programului se obligă să constituie în favoarea statului, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, o ipotecă mobiliară asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la instituţia de credit finanţatoare, valabilă până la stingerea creanţelor.

Vă informăm, de asemenea, că în acest an IMM-urile au la dispoziţie 13 instituţii de la care pot accesa linii de credit, şi anume: BRD Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica, CEC Bank, OTP Bank, Garanti Bank, Bancpost, ProCredit, Banca Transilvania, Alpha Bank Romania, UniCredit Tiriac Bank, Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, Piraeus Bank.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu