Caută pe acest blog:

19 ianuarie 2012

Noi locuri de muncă în instituţiile europene

Aflăm astăzi despre noi oportunităţi de angajare în cadrul instituţiilor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor europeni depăşesc suma de 4.000 de euro, oferta este foarte tentantă, deci profitaţi de ocazie.

 Este vorba despre un număr de circa 300 de locuri de muncă în domenii precum Administraţie publică europeană, Drept, Audit, Comunicare şi Relaţii Externe. Concursul organizat de Oficiul European pentru Selecţia Personalului, va avea loc în luna martie a acestui an, iar noutatea este că testele vor putea fi susţinute şi în limba română.

Este important de reţinut faptul că testarea se realizează în mai multe etape. În prima fază, candidaţii se vor înscrie pe site-ul oficial al EPSO, www.eu-careers.eu, şi se va realiza prima etapă de selecţie pe baza formularelor de înscriere trimise. Va urma, ulterior, cea de-a doua etapă bazată teste pe calculator precum:

  • verbal reasoning - testează abilitatea verbală

  • numerical reasoning - testează abilitatea de calcul numeric

  • abstract reasoning (teste de inteligenţă) - testează capacitatea de gândire abstractă

  • situational judgement - testează comportamentul în anumite situaţii la locul de muncă

 

Pentru mai multe detalii privind condiţiile de înscriere şi desfăşurarea concursului, puteţi obţine de pe site-ul oficial al EPSO.

 

Sursa: www.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu