Caută pe acest blog:

19 decembrie 2011

Tichetele cadou pentru angajaţi


Pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă şi conform tradiţiei, aceasta este luna cadourilor, vom vorbi astăzi despre cadourile pe care unii angajatori le oferă angajaţilor cu ocazia sărbătorilor.

Este vorba despre acele tichete cadou, reglementate de legea nr.193/2006 şi care sunt valabile doar dacă îndeplinesc o serie de condiţii. Tichetele cadou trebuie să cuprindă pe lângă numărul unităţii emitente:

  • numele şi adresa emitentului
  • valoarea nominală a tichetului
  • date referitoare la perioada de valabilitate
  • spaţiul pentru înscrierea numelui şi a prenumelui salariatului
  • spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicării ştampilei unităţii la care tichetul a fost utilizat

Valoarea tichetelor cadou pentru un angajat nu poate fi mai mica de 10 lei si nu mai mare de 50 de lei. De asemenea, cadourile din partea angajatorilor poate lua si forma diverselor cadouri in bani si natura sau cadouri in beneficiul copiilor angajatilor.

În ceea ce priveşte acele cadouri acordate în beneficiul copiilor, cu ocazia diverselor sărbători sau angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, valoarea cadourilor nu poate depăşi suma de 150 de lei de persoană. În cazul în care se depăşeşte plafonul de 150 de lei în cazul beneficiilor pentru copii, valoarea va intra sub incidenţa impozitului pe venit din salarii.

Să nu credeţi, însă, că aceste venituri sunt scutite de la plata impozitului. Potrivit Codului Fiscal, tichetele cadou sunt cuprinse în venitul brut lunar din salarii şi se impozitează cu cota de 16%, dar nu sunt impozabile în înţelesul impozitului pe venit. Cu toate acestea, astfel de avantaje acordate ocazional angajaţilor, nu sunt luate în considerare în ceea ce priveşte contribuţiile obligatorii la asigurările sociale sau contribuţiile obligatorii la asigurările de sănătate.


Sursa: www.avocatnet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu