Caută pe acest blog:

14 octombrie 2011

ANAF anunţă sistemul de ştergere a penalităţilor

Articolul de sfârşit de săptămână vine în completarea unui articol anterior privind reducerea penalităţilor pentru obligaţiile fiscale restante, potrivit Ordinului privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011.

În această privinţă, Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală a ales metoda de transmitere a notificărilor de ştergere a majorărilor pentru cei care achită datoriile către stat până la data stabilită,

Aşadar, pentru contribuabilii care la 31 august, anul în curs, prezentau restanţe, înştiinţările vor fi trimise prin poştă până la data de 15 octombrie 2011. Odată ce datoriile au fost achitate, autorităţile responsabile vor avea obligaţia de a anula penalităţile existente până la momentul dat. Reţineţi, însă, că anularea totală a penalităţilor este valabilă doar pentru cei care achită restanţele până la data de 31 decembrie 2011, iar pentru cei care aleg să stingă datoriile până la  jumătatea anului următor, penalităţile vor fi reduse cu doar 50%.

În cazul în care nici până la acea dată, nu sunt achitate obligaţiile fiscale restante, în primele 30 de zile se va percepe o dobândă de 0,04% pe zi fără alte penalităţi. În continuare, întârzierile vor fi taxate cu dobânzi tot mai mari. Facilităţile acordate sunt valabile pentru restanţele din perioada 1 ianuarie 2006 – 30 iunie 2010. Profitaţi, deci, de facilităţile puse la dispoziţie de către stat pentru a fi scutiţi de plata penalităţilor şi dobânzilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu