Caută pe acest blog:

16 august 2011

Creşte plafonul de înregistrare ca plătitor de TVA?

Începem o nouă săptămână cu informaţii din domeniul fiscal şi vom vedea ce schimbări a pus la cale Guvernul României în acest domeniu.

Astfel, în conformitate cu noua strategie fiscal bugetară, Guvernul României solicită conducerii Uniunii Europene o serie de modificări în ceea ce priveşte întreprinzătorii mici şi mijlocii.

Aşadar, pe lângă faptul că se doreşte reducerea taxelor pentru contribuabilii în cauză, una dintre modificările majore propuse este creşterea plafonului de înregistrare ca plătitori de TVA de la 35.000 de euro, cât este în prezent, la 50.000 de euro. În acest sens, FMI alături de Comisia Europeană va sprijini introducerea unui sistem simplificat de taxare a întreprinzatorilor situaţi sub pragul de înregistrare obligatorie ca plătitori de TVA.

În egală măsură, potrivit dizpoziţiilor prevăzute în strategia fiscal bugetară, se urmăreşte simplificarea documentaţiilor fiscale şi utilizarea într-o mai mare măsura a sistemului electronic de plăţi. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea şi dezvoltarea departamentului IT din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu