Caută pe acest blog:

22 iunie 2011

Depunerea electronică a Declaraţiei Unice D112

  Potrivit comunicatului de presă lansat la 20 iunie 2011 de către Agenţia Naţional de Administrare Fiscală, începând cu data de 1 iulie anul curent, persoanele fizice şi juridice în calitate de angajatori, au obligaţia de a completa şi depune formularul 112 doar pe cale electronică.

  Este vorba despre “Declaraţia privind obligaţiile de plată privind contribuţiile sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” care va fi depusă pe portalul e-România, cele tipărite nemaifiind valabile.

  În vederea depunerii acestei declaraţii prin mijloace electronice la distanţă, angajatorii necesită un certificat calificat privind semnătura electronică conform Legii nr. 455/2001 sau să împuternicească persoane ce deţin un astfel de certificat. Pentru a facilita completarea şi validarea acestor declaraţii pe cale electronică, au fost puse la dispoziţia contribuabililor programe de asistenţă gratuită care pot fi descărcate de pe site-ul ANAF. La aceeaşi adresă pot fi găsite mai multe informaţii legate de acest subiect.

  Nedepunerea acestei declaraţii sau întârzierea depunerii constituie o contravenţie ce poate fi sancţionată potrivit Art.219 din Codul de procedură fiscală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu