Caută pe acest blog:

12 iulie 2010

Planul de măsuri economice ar putea fi finalizat săptămâna viitoare

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, că este posibil ca planul de măsuri economice să fie finalizat săptămâna viitoare.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, că este posibil ca planul de măsuri economice să fie finalizat săptămâna viitoare.

Blaga a fost întrebat de către ziarişti, înainte de şedinţa BPN al PDL, dacă la reuniunea coaliţiei s-a discutat despre planul de măsuri economice şi despre reducerea numărului de subprefecţi.

"S-a discutat, va fi anunţat când va fi finalizat, probabil săptămâna viitoare, iar la subprefecţi sigur că s-a luat decizia", a răspuns Vasile Blaga. El a amintit că fiecare judeţ va avea un subprefect, iar în Bucureşti vor fi doi subprefecţi în loc de trei.

La nivelul coaliţiei se discută un plan de măsuri propuse de parlamentari PDL pentru susţinerea mediului de afaceri.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a anunţat, încă din 4 iunie, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că PDL propune scutirea de impozit pe profit pentru investitorii nou înfiinţaţi care investesc un milion de euro, precum şi alte măsuri, anunţul fiind făcut în contextul amendamentelor la pachetul de măsuri pentru care Guvernul urma să-şi asume răspunderea în Parlament.

La acel moment, Sulfina Barbu preciza că propunerile PDL fuseseră discutate şi acceptate de Ministerul de Finanţe.

Ea afirma că amendamentele parlamentarilor PDL vizau majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividendele întreprinderilor de stat care se varsă la buget, deducerea fiscală pe bază de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrările de renovare-modernizare a locuinţelor şi clădirilor, scutirea de impozit pe profit, pe o perioadă de cinci ani, pentru companiile nou înfiinţate care investesc un milion de euro şi creează noi locuri de muncă.

"PDL mai propune ca prin Codul de procedură fiscală să se facă direct compensarea obligaţiilor, adică de exemplu, dacă o firmă are de plătit CAS, dar are de primit TVA, să se compenseze. Acest lucru va debloca mediul de afaceri", explica atunci Barbu.

Ea arăta că o altă propunere prevedea ca solicitările de amânare la plată a obligaţiilor fiscale să poată fi depuse până pe 30 iunie 2011. "Mai propunem ca nivelul dobânzii de întârziere să fie de 0,04% şi nu de 0,05%, cât este acum, pentru fiecare zi de întârziere. Cu aceste măsuri Ministerul de Finanţe a fost de acord", preciza Sulfina Barbu.

Un alt amendament se referea la corelarea articolului 116 (compensarea creanţelor cu datoriile - n.r) şi a articolului 120 (majorările de întârziere la plata obligaţiilor bugetare - n.r) din Codul de procedură fiscală şi abrogarea articolului 122 (majorările de întârziere în cazul compensării - n.r.), declara Barbu.

Sulfina Barbu a reluat aceste propuneri, într-o declaraţie pentru cotidianul "Gândul", precizând că acestea se vor afla pe agenda şedinţei de luni a conducerii coaliţiei. În plus faţă de măsurile anunţate în 4 iunie, Sulfina Barbu a menţionat şi propunerea ca, în cadrul entităţilor economice compuse din mai multe firme, sarcina rezolvării problemelor legate de taxe şi impozite să revină unei firme-lider, care deţine cel puţin zece procente din acţiunile respectivului grup economic. "În felul acesta, se reduc şi cheltuielile administrative ale statului care nu mai verifică, de pildă, câte şapte firme, ci doar una singură, iar compania are un avantaj în faptul că se simplifică birocraţia", a declarat Barbu, pentru "Gândul".


Sursa articol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu